Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×
Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen, joten käytämme evästeitä. Lue lisää evästeistämme tai asetustesi muuttamisesta.

Halvat lennot Lissabon

Valitut päivämäärät eivät välttämättä anna tuloksia COVID-19-viruksen vuoksi. Pyytäisimme vaihtamaan päivämääriä.
Valitse lähtö
  • Viimeisimmät haut
Valitse saapuminen
  • Viimeisimmät haut
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Etsitkö yksisuuntaista lentoa?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Luokka ja matkustajat
1 Matkustaja, Turistiluokka
Luokka
Turistiluokka
Saatavilla vain Economy-luokassa
Matkustajien määrä
Aikuiset
{{ adults }}
Lapset
{{ children }}
Pikkulapset
{{ infants }}
  • Vertaile:

Lennot kohteeseen Lissaboniin

Nykypäivän Lissabonissa ikivanha menneisyys yhdistyy moderniin ja kiinnostavaan kaupunkikulttuuriin. Lissabonin keskus on kävelykatuvoittoinen Baixan alue, jossa sijaitsee myös kaupungin keskusaukio Rossio barokkisuihkulähteineen. Rossion tuntumassa kohoaa Lissabonin maamerkkeihin kuuluva Sao Jorgen linnoitus. Baixan läheisyyteen sijoittuu myös vilkas julkisen liikenteen solmukohta, Praca da Figueira -aukio. Lissabonin kuuluisa mäkinen vanhakaupunki tuomiokirkkoineen sijaitsee tunnelmallisessa Alfoman kaupunginosassa, johon on helppo tutustua raitiovaunun kyydissä. Vierailun arvoinen kaupunginosa on myös Belem, jossa kannattaa tutustua ainakin Mosteiro dos Jeronimos -luostariin sekä Torre de Belem -linnakkeeseen, jotka molemmat edustavat kuningas Emanuelin mukaan nimettyä arkkitehtuurityyliä. Modernimpaa Lissabonia voi kokea Parque das Nacoesin kaupunginosassa, josta löytyy esimerkiksi kaupungin korkeimpana rakennelmana tunnettu Vasco da Gama -torni, erikoinen rautatieasema sekä valtava Tejo-puisto. Museoista suosituimpia ovat ainutlaatuinen merenkulkumuseo Museu da Marinha, merkittävää historiallista taidetta esittelevä Museu Calousta Gulbenkian sekä nykytaiteeseen keskittyvä Centro Cultural de Belem. Ja mitäpä olisi Portugali ilman fado-musiikkia! Haikea fado kaikuu taatusti korviin pitkin kaupunkia, mutta musiikkityylille on perustettu myös oma museo, Museu de Fado.

Lennot Lissabon

Kalaruokaa ja vinho verdeä

Valtameren rannalla sijaitsevana kaupunkina Lissabonin ykkösherkkua ovat tietenkin kala ja merenelävät. Kalaruokia on tarjolla monessa muodossa, erityisen suosittua on turska eli bacalhau. Myös sardiini on yleistä, ja grillatun kalan tuoksu kantautuu sieraimiin monen ravintolan edustalla. Kalan kaveriksi kannattaa kokeilla esimerkiksi tyypillistä portugalilaista papumuhennosta. Myös keitot kuuluvat portugalilaisen keittiön perustarjontaan, suosittua on esimerkiksi kaalikeitto Caldo Verde. Nautaa ja grillattua kanaa valmistetaan usein, ja olennaisena osana portugalilaiseen ruokapöytään kuuluvat myös laadukas oliiviöljy ja vaalea leipä. Portugali on tunnettu viinimaa, jonka suosituimpiin viineihin kuuluu Vinho Verde eli "vihreä viini" -niminen valkoviini. Hyvä paikka ulkona syömiseen, kahvitteluun ja myös shoppailuun on Chiado-kaupunginosan Rua Garrett -katu. Myös Baixan korttelien sivukaduilta sekä Alfaman kaupunginosasta löytyy herkullisia ja autenttisia portugalilaisravintoloita. Paras huvittelualue on puolestaan yöelämän keskuksena tunnettu Bairra Alto.

Lämmin matkakohde ympäri vuoden

Halvat lennot Lissaboniin voi löytää mihin aikaan vuodesta tahansa. Välimerellisen ilmaston ansiosta Lissabon on aurinkoinen matkakohde, jossa ei kesäkaudella juurikaan sadepäiviä koeta. Sateet keskittyvät talvikaudelle, mutta aurinkoiset päivät eivät ole harvinaisia talvellakaan. Lämpimien merivirtojen ansiosta lämpötila pysyttelee talvisinkin miellyttävänä. Merituulet pitävät myös huolen siitä, että lämpö ei kesäkuukausina kohoa tukalan paahteiseksi. Kesä alkaa Portugalissa varhain, ja rannat alkavat täyttyä ihmisistä jo maaliskuun aikana. Kovin turistiryntäys kaupungissa koetaan eteläeurooppalaiseen tapaan heinä- ja elokuussa, joten turistivilinää karttavan kannattaa harkita matkaa rauhallisempana ajankohtana. Myös tapahtumien suhteen Lissabon on hyvä matkakohde koska tahansa, sillä juhlia, festivaaleja ja urheilutapahtumia järjestetään kaupungissa vuoden ympäri.

Raitiovaunujen kaupunki

Lennot kohteeseen Lissaboniin saapuvat kaupungin läheisyydessä sijaitsevalle Portelan lentokentälle, josta pääsee kätevästi keskustaan metrolla. Kyyti kestää vain parisenkymmentä minuuttia. Lentokentältä keskustaan kulkee myös useita bussilinjoja. Taksimatka ydinkeskustaan kestää noin vartin ja on hinnaltaan noin 15 euron luokkaa. Julkinen liikenne toimii Lissabonissa hyvin, ja etenkin metrot ja raitiovaunut takaavat sujuvan matkanteon. Julkista liikennettä käyttävän kannattaa lunastaa 50 sentin hintainen matkakortti, jolla kertalipun hinnaksi tulee vain puolitoista euroa. Päivälipun hinta on 6 euroa. Saatavilla on myös turisteille tarkoitettu Lisboa Card -kortti, joka toimii matkakortin lisäksi sisäänpääsylippuna moniin museoihin. Paras tapa tutustua eri kaupunginosiin samalla maisemia ihaillen on raitiovaunu, ja kaupungissa on myös useita funicular-hissejä, joihin pääsee julkisen liikenteen lipuilla. Edullisilla paikallisjunilla retkeilee kätevästi myös naapurikaupunkeihin. Lissabonin taksit ovat melko edullisia, mutta pidä kuitenkin huoli, että maksat matkasta mittaritaksan mukaan. Taksin perushinta on noin 2 euroa, kilometrihinta riippuu matkan pituudesta ja vuorokauden ajasta.

Yleistietoa Portugalista

Portugalin noin 10 miljoonasta asukkaasta pääkaupunki Lissabonissa asuu reilut puoli miljoonaa. Lissabonin metropolialueella asuu yhteensä noin 2,8 miljoonaa ihmistä eli neljännes väestöstä. Portugali on osa Euroopan Unionia, ja maan valuutta on euro. Portugalin valtio on perustettu vuonna 1179, mutta alueen historia ulottuu pitkälle ennen tätä. Portugali on selkeästi katolinen maa, noin 81 prosenttia maan asukkaista on katolilaisia. Maan virallinen kieli on portugali. Englannilla pärjää hyvin turistialueilla ja nuorten parissa, mutta syrjäisemmillä alueilla sen osaaminen on harvinaisempaa. Espanjan taidosta voi kuitenkin olla apua.

Parhaat lentotarjoukset: Lissabon

Suosituimmat reittihaut

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle Lissabon

Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki Lissabon sijaitsee Portugalin länsirannikolla, Tejojoen suulla. Kukkulaisen Lissabonin historia ulottuu aina Julius Ceasarin aikoihin asti, ja Lissabon onkin yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Lissabonia ovat historian saatossa hallinneet muun muassa arabialaiset maurit, ja keskiajan lopulla Lissabon eli löytöretkien ansiosta loistokasta kulta-aikaa. Pitkä ja vaiherikas historia on kerrostunut Lissabonin kaupunkikuvaan, arkkitehtuuriin ja tunnelmaan monin tavoin. Etsi ja varaa halvat lennot Lissaboniin ja lähde tutustumaan Etelä-Euroopan värikkääseen helmeen!

Tilaa ilmaiseksi, niin saat uusimmat matkustuspäivitykset.
Klikkaa Salli, kun ilmoituksista kysytään.