Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen, joten käytämme evästeitä. Lue lisää evästeistämme tai asetustesi muuttamisesta.

Halvat Lennot Helsinki-Lissabon

  • Vertaile:

Lentolippu reitille Helsinki - Lissabon

Reilun puolen miljoonan asukkaan Lissabon sijaitsee Portugalin länsirannikolla, Atlantin valtameren liepeillä ja Atlanttiin laskevan Tajo-joen joensuussa. Lämmin ja aurinkoinen Lissabon on yksi Euroopan rennoimmista ja värikkäimmistä pääkaupungeista. Ei siis ihme, että useimmat matkanjärjestäjät järjestävät matkoja juuri Lissaboniin auringon ja leppoisan tunnelman äärelle. Lämmöllä hellivään kaupunkiin on kuitenkin yhtä helppo tehdä omatoimimatka itsekseen tai perheen kanssa, sillä majoitusta on saatavilla runsain mitoin edulliseen hintaan kaikkina vuodenaikoina jopa keskustassa sijaitsevan Baixan kaupunginosan Rossio-pääaukiolta. Keskeisiä alueita majoittumiselle ja ruokailulle ovatkin Baixa, Alfama ja Bairro Alto, joista on lyhyet etäisyydet nähtävyyksien ja ostosten luo.

Lissabonissa on paljon historiallista nähtävää, sillä portugalilaiset olivat tunnetusti menestyksekkäitä löytöretkeilijöitä valtamerten ylitse Uuteen Maailmaan saakka. Löytöretkien saaliiden vaurastuttaman maan historia näkyy komeiden linnojen, palatsien, luostareiden ja kirkkojen muodossa.

Lennot Lissabon

Jyhkeimpiä ja merkittävimpiä kohteita on Castelo de Sao Jorge, Pyhän Yrjänän linna, jonka rakentaminen alkoi 400-luvulla. Siitä lähtien linna on toiminut sekä kuninkaallisten asuinpaikkana että vankilana. Nykyään se toimii edullisena turistikohteena, jonka laelle kiipeäminen palkitaan hienoilla näkymillä koko Lissabonin ylitse merelle saakka. Linnan muurien sisällä voi törmätä vapaana kuljeskeleviin riikinkukkoihin.

Linnankukkulan lähellä sijaitsee Alfama, Lissabonin aidoimman perinteisen oloinen, toistaiseksi vielä turismin tärvelemätön kaupunginosa labyrinttimaisine ja kapeine mukulakivillä päällystettyine kujineen. Alfamaa pääsee kätevästi näkemään siellä kiemurtelevan raitiovaunun 28 avulla, joka kulkee puolen tunnin reitin kaupungin historiallisten kortteleiden halki. Tässä kaupunginosassa voi iltaisin päästä kuuntelemaan kuuluisaa portugalilaista Fado-musiikkia esimerkiksi joissakin Fado-museon liepeillä sijaitsevissa Fado-taloissa.

Mosteiro dos Jerónimos, Hieronymuksen luostari, on Belémin kaupunginosan kaunein nähtävyys. Tämän sadunomaisen luostarin rakentaminen aloitettiin 1500-luvulla juhlistamaan sittemmin luostariin haudatun löytöretkeilijä Vasco da Gaman merireitin löytämistä Intian rikkauksien äärelle. Yhteislipun ostamalla pääsee luostariin ja samalta aikakaudelta peräisin olevaan, joen rannalla seisovaan Belémin torniin (Torre de Belém). Molemmat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Jalkoja voi lepuuttaa raitiovaunukyydin lisäksi nousemalla yläilmoihin funikulaarin eli köysiratahissin kyytiin. Eräs näistä on Parque das Nacoesin maailmannäyttelyä varten rakennettu köysirata, jolla aikuiset pääsevät kolmella eurolla radan päästä päähän ja lapset puoleen hintaan. Lisäksi Tejo-jokea pitkin kulkee rannalta toiselle lauttoja, jolloin joelta käsin saa jälleen erilaisen näkökulman kauniiseen kaupunkiin.

Portugalilainen keittiö ei ole meillä yhtä tunnettu kuin espanjalainen, mutta perinteiset kalaruoat ja portugalilaisten sangen suosimat makeat leivonnaiset ovat kokeilemisen arvoisia. Kalaruoista suositumpia ovat kansallisherkku bacalhau con natas, turskaa perunoiden kera sekä caldeirada-muhennos ja sardinhas assadas eli grillatut sardiinit.

Suosittuja leivonnaisia kahvin kanssa ovat aidot pastéis de Belém, rapeat vaniljatäytteiset leivokset, joita on leivottu 1700-luvulta saakka Pasteis de Belém -kahvilassa. Näiden kopioita, pastéis de nata, taas on saatavilla kaikista Lissabonin kahviloista. Leivoksen voi yhdistää pieneen kuppiin, bicaa, vahvaa kahvia, joka päättää lounaan ja illallisen.

Halvimmat käyttäjiemme äskettäin löytämät hinnat:

Helsinki - Lissabon 66 €
Helsinki - Lissabon 78 €
Helsinki - Lissabon 81 €

Edelliset lentohaut<resések Helsinki - Lissabon

Helsinki - Lissabon 229 €
Helsinki - Lissabon 311 €
Helsinki - Lissabon 241 €
Helsinki - Lissabon 214 €
Helsinki - Lissabon 256 €

Tärkeimmät jatko lentoyhteydet kohteeseen Lissabon

Frankfurt (FRA) - Lissabon 250 €
Porto - Lissabon 19 €
Tel Aviv (SDV) - Lissabon 424 €
Tukholma (ARN) - Lissabon 62 €
Málaga - Lissabon 14 €

Suosituimmat reittihaut Suomi - Lissabon

Rovaniemi - Lissabon 333 €
Tampere - Lissabon 389 €
Turku - Lissabon 435 €
Helsinki - Lissabon 66 €

Portugalin pääkaupunki, Lissabon, Voit nyt valita haluamasi lennot Helsingistä Lissaboniin sinulle sopivalla aikataululla suoraan pääkaupunkiseudulta, Helsinki-Vantaan lentokentältä Lissabonin kansainväliselle lentokentälle, Portelalle. Lissabonin lennot Helsingistä vievät reilut neljä ja puoli tuntia suorilla reiteillä. Portelan kentältä on tiheästi liikennöity metroyhteys keskustaan, ja välimatka taittuu 15 minuutissa.

Suosituimmat kohteet paikassa Portugali

Lennot kentälle Lissabon 66 €
Lennot kentälle Porto 98 €
Lennot kentälle Faro 66 €
Lennot kentälle Madeira 104 €
Lennot kentälle Ponta Delgada 453 €
Tilaa ilmaiseksi, niin saat uusimmat matkustuspäivitykset.
Klikkaa Salli, kun ilmoituksista kysytään.