Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen, joten käytämme evästeitä. Lue lisää evästeistämme tai asetustesi muuttamisesta.

Halvat lennot München

  • Vertaile:

Lennot kohteeseen Müncheniin

München on saksalaisen olutkulttuurin keskus ja se tunnetaankin vuosittaisesta Oktoberfest-olutjuhlastaan. Vuodesta 1812 lähtien järjestetty, 16-päiväinen Oktoberfest kerää vuosittain noin 7 miljoonaa kävijää, joille tarjoillaan yli 6 miljoonaa litraa olutta.

München on muutakin kuin vain olutjuhlakaupunki. Nähtävää ja koettavaa löytyy moneen makuun esimerkiksi kaupungin useista museoista, kuten Deutsches Museum, joka on eräs maailman suurimmista tekniikan museoista. Münchenissä on useita vanhoja kirkkoja eri aikakausilta. Näistä kuuluisin maamerkki on katolinen tuomiokirkko, Frauenkirche, joiden kahdesta 98 metrin korkuisesta tornista kaupunki tunnetaan. Kirkkoon pääsee ilmaiseksi, vaikka katsomaan Teutelsschrittiä eli ovensuussa olevaa jalanjälkeä, jonka väitetään olevan itsensä paholaisen jättämä. Torneista näkee pientä maksua vastaan ehkä parhaat näkymät kaupungin yli.

Lennot München

Vaikka useat kaupungin vanhoista rakennuksista kärsivät pahoin toisen maailmansodan aikana, monet rakennettiin uudelleen sodan jälkeen. Keskusta on näin ollen säilynyt hyvin samanlaisena 1800-luvusta lähtien. Näkemisen arvoisiin vanhoihin rakennuksiin kuuluu keskustassa sijaitseva ja 1300-luvulla rakennettu Residenz, joka on Baijerin vanhojen hallitsijoiden palatsi. Residenzissä voi tutustua kuninkaallisten asuinhuoneistoihin ja aarrekammioon. Palatsiin on pääsymaksu, mutta sen sisäpihoja pääsee katselemaan ilmaiseksi, ja joulumarkkinoiden aikaan sieltä löytyy myyntikojuja, esityksiä ja muuta nähtävää varsinkin lapsiperheille.

Eikä Münchenissä käydessään voi ohittaa Hofbräuhausia, maailman suurinta ja kuuluisinta oluttupaa, jonka juuret ulottuvat 400 vuoden päähän ja jonka nykyinen olutpalatsi on vuodelta 1897. Oluttupa on suosittu turistikohde, mutta silti myös kovasti paikallisten suosiossa.

Vanhankaupungin erikoisimpia paikkoja on Vktualienmarkt, kaupungin paras ja suosituin ruokatori, jolta löytyy monenmoista makkarakojua, ruokakauppiasta ja markkinamyyjää. Hofbräuhaus-oluttuvan tapaan täälläkin voi törmätä aitoon torviorkesteriin nahkahousuissaan. Torikauppiailta saa keittoa ja Mûnchenin erikoisuuksiin kuuluvia valkoisia Weisswürste-makkaroita makean sinapin kera. Suosittua paikallisruokaa ovat myös Schweinebraten eli paistettua porsasta knödelien ja kaalin kera. Jälkiruoaksi voi nauttia saksalaisittain Pretzelin, suolarinkelin.

Vktualienmarktilta ajautuu eräiden Münchenin vanhimpien rakennusten, Pyhän Hengen kirkon (Heilig-Geist-Kirche, vuodelta 1392) ja Pyhän Pietarin kirkon (Peterskirche, 1200-luvulta) välistä Marienplatz-aukiolle, jonka reunalla seisoo jykevänä Uusi raatihuone, Neues Rathaus. Raatihuone on näkemisen arvoinen keskiaikaisen Glockenspiel-kellopelinsä ansiosta, jota kuulee klo 11.00, 12.00 ja maaliskuulta lokakuulle myös klo 17.00. Tämän uusgoottilaisen kaupungintalon sisällä on turisti-info. Lisäksi sen tornista voi kirkkaana päivänä nähdä Alpeille saakka.

Marienplatz on vilkas kauppapaikka talvisinkin ja siltä lähtevät laveat kadut ovat keskustan tärkeimpiä ostoskatuja ja putiikkien keskittymiä.  Aukion laidalla seisoo Ludwig Beck -tavaratalo, joka hulppeasta ulkokuorestaan huolimatta tarjoaa monipuolisesti eri hintatasojen ostettavaa joka lähtöön. Itse aukiolla on marraskuun lopulta jouluaattoon myös erittäin suosittu, suuri ja tunnelmallinen joulutori.

Tavaratalojen aatelia taas on Dallmayr. Kuuluisa herkkuosasto on Münchenin luksustavaratalo, Lontoon tunnetun Harrodsin kaltainen, suosittu turistien ja paikallisten käyntikohde ja nähtävyys jo itsessään. Yli 200-vuotiaan Baijerin entisen kuninkaallisen hovihankkijan tuotevalikoima on suomalaissilmin yksinkertaisesti uskomaton.

Halvimmat äskettäin Jetcostista löydetyt lentohinnat München

Helsinki - München 69 €
Hurghada - München 73 €
Amsterdam - München 93 €

Suosituimmat reittihaut

Halvat lennot Hurghada - München 73 €
Halvat lennot Turku - München 168 €
Halvat lennot Amsterdam - München 93 €
Halvat lennot Istanbul (IST) - München 212 €
Halvat lennot Jyvaskyla - München 497 €
Halvat lennot Tampere - München 266 €
Halvat lennot Helsinki - München 69 €
Halvat lennot Vaasa - München 235 €
Halvat lennot Oulu - München 242 €
Halvat lennot İzmir (ADB) - München 191 €

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle München

Lentoliput Turku - München 171 €
Lentoliput Helsinki - München 250 €
Lentoliput Hurghada - München 207 €
Lentoliput Rooma - München 123 €
Lentoliput Vaasa - München 254 €
Lentoliput Amsterdam - München 93 €
Lentoliput Istanbul (IST) - München 212 €
Lentoliput Jyvaskyla - München 497 €
Lentoliput Tampere - München 266 €
Lentoliput Oulu - München 242 €

Saksan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, Münchenissä, asuu 1,2 miljoonaa ihmistä. Se sijaitsee Etelä-Saksassa, Baijerin osavaltiossa ja on myös osavaltion pääkaupunki. Halvat lennot Helsingistä Müncheniin voi etsiä hakupalvelumme kautta. Matkustus Saksaan on nopeaa, sillä Münchenin lennot kestävät alle kolme tuntia Helsingistä.

Tilaa ilmaiseksi, niin saat uusimmat matkustuspäivitykset.
Klikkaa Salli, kun ilmoituksista kysytään.