Halvat lennot Budapest

Lennot kohteeseen Budapestiin

Modernisointiyrityksistä huolimatta kaupungissa on vielä paljon vanhaa, charmikasta rakennuskantaa jäljellä. Näihin vanhoihin, ihastuttaviin alueisiin törmää parhaiten kävellen turismia silmällä pitäen kunnostetusta ydinkeskustasta hieman poispäin asuinalueille.

Kauneimmillaan Budapest näyttäytyy öisin – valaistua joenrantaa ja rannan rakennuksia kannattaa käydä ihailemassa miltä tahansa kaupungin kahdeksalta sillalta, kuten Petõfin-sillalta, vanhimmalta Ketjusillalta (Lánchíd) tai Margitin sillalta käsin. Tonavan ranta Budapestissä on Unescon maailmanperintöluettelossa, samoin Budan kuninkaanlinna keskiaikaisine kaupunkiympäristöineen.

Vanha köysirata kuljettaa Ketjusillalta Linnavuoren (Várhegy) huipulle, joka on yhtenäisenä kokonaisuutena Budapestin tärkein nähtävyys. Tänne kannattaa varata tutustumisaikaa koko päivä. Linnavuorelta löytyvät myös Matiaksen kirkko, Kalastajalinnake ja Unkarin kansallisgalleria. Uusgoottilaista kaunista arkkitehtuurikantaa edustaa näyttävä Parlamenttitalo, joka sekin sijaitsee Tonavan rannalla.

Halvat lennot Budapest

Hintataso on yleisesti ottaen suomalaiseen tasoon nähden edelleen varsin edullinen etenkin, kun siirtyy kauemmas merkittäviltä turistikaduilta ja tärkeimmiltä ostoskaduilta, kuten Váci utcalta. Kadulta lähtee paljon pieniä poikkikatuja, joilla on paljon erikoisliikkeitä ja pikkuputiikkeja. Ostoksia voi tehdä myös suurella kaarikadulla eli Nagykörút’lla, jonka varsilla on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Kaupunkiloma Budapestissa on täydellinen valinta viikonloppumatkaksi.

Paikallista ruokaa

Yksi tavallisimmista ruuista on pörkölt, joka on mehevää, tuhtia lihapataa. Liha paistetaan sipulin ja unkarilaiselle keittiölle tutun paprikan kera. Pörköltin tyyppistä ruokaa kutsutaan usein Unkarin ulkopuolella gulassiksi. Tämä nimi on kuitenkin peräisin eri ruuasta, sillä unkarilainen gulyás on keittoruoka. Pohjana on samanlainen paistettu liha, mutta siihen lisätään vettä ja ruokaisa keitto nautitaan usein alkuruokana. Unkarilainen keittiö tarjoaa paljon muutakin, mutta useimmissa ruoissa on kuitenkin paprikaa, sipulia, ranskankermaa, perunaa tai silavaa. Runsaskätisesti käytetty paprika antaakin ruoille niiden tunnusomaisen punaisen värin.

Puistoja ja kylpyläelämää

Kaupungin sydämessä, keskellä Tonavaa sijaitsee Margitinsaari, joka on suosittu vapaa-ajanviettopaikka niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Siellä voi tutustua unkarilaiseen tapaan käydä kylpylöissä, sillä saarella on useita kuumia lähteitä, joista virtaa luonnollisesti kuumaa vettä ulkokylpylöihin ja kylpylähotelliin. Erilaisen ja ylellisen kylpyläkokemuksen pääsee kokemaan myös Euroopan suurimmassa kylpyläkompleksissa, Szechenyi Fürdő -kylpylässä, joka sijaitsee Pestin puolella Kaupunginpuistossa. Samaan tapaan luonnon kuumavesilähteistä lämpimän vetensä saava terveys- ja lämminvesikylpylä on erikoinen kokemus etenkin talvisaikaan, jolloin ulkovesialtaat ovat myös käytössä. Kylmän ilman ja kuuman veden yhdistelmä on virkistävä ja unkarilaisten suosiossa.

Sankarien aukion takaa levittyvässä kaupunginpuistossa on kylpylän lisäksi myös sirkus, huvipuisto sekä kuuluisa, vanha eläintarha. Jo vuonna 1866 perustettu eläintarha on eräs Euroopan suurimmista. Tarhan eläimet, kuten leijonat, kirahvit ja virtahevot elävät mahdollisimman luonnollisissa ja hyvin hoidetuissa ympäristöissään. Budapestin eläintarha on myös arkkitehtonisesti kiinnostava. Jugendtyyliä edustavat norsutalo, lintutalo ja itse eläintarhan elefanttiportti ovat usein valokuvattuja kohteita.

Halvimmat äskettäin Jetcostista löydetyt lentohinnat Budapest

Tampere - Budapest ryanair 32€ Meno on 27 Maaliskuu sitten 10 päivää
Kööpenhamina - Budapest ryanair 42€ Meno on 24 Kesäkuu sitten 13 päivää
Ateena - Budapest Wizz Air 46€ Meno on 25 Maaliskuu sitten 4 päivää

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle Budapest

Lentoliput Jyvaskyla - Budapest Finnair 267€ Meno on 22 Helmikuu sitten 3 päivää
Lentoliput Dublin - Budapest ryanair 74€ Meno on 03 Heinäkuu sitten 6 päivää
Lentoliput Moskova - Budapest Air Baltic 65€ Meno on 17 Toukokuu sitten 8 päivää
Lentoliput Pariisi - Budapest ryanair 54€ Meno on 18 Elokuu sitten 9 päivää
Lentoliput Tallinna - Budapest Finnair 146€ Meno-paluu 22 - 29 Elokuu sitten 13 päivää
Lentoliput Riika - Budapest Finnair 151€ Meno-paluu 20 - 26 Elokuu sitten 14 päivää
Lentoliput Amsterdam - Budapest Wizz Air 57€ Meno on 18 Syyskuu sitten 14 päivää
Lentoliput Zagreb - Budapest Eurowings 81€ Meno on 18 Syyskuu sitten 14 päivää
Lentoliput Ljubljana - Budapest Adria Airways 181€ Meno on 18 Syyskuu sitten 14 päivää
Lentoliput Ródos - Budapest Aegean Airlines 65€ Meno on 18 Lokakuu sitten 14 päivää

Unkarin pääkaupunki, Budapest, sijaitsee kauniin Tonavan rannalla. Se koostuu kahdesta kaupungista, länsipuolen Budasta ja itäpuolen Pestistä. Asukkaita tässä Idän Pariisiksi ja Tonavan helmeksi kutsutussa kaupungissa on noin 1,8 miljoonaa. Halvat lennot Helsingistä Budapestiin vievät perille reilussa kahdessa tunnissa. Budapestin lennot saapuvat Liszt Ferencin kansainväliselle lentoasemalle, jolta on hyvät yhteydet itse pääkaupunkiin.

Suosituimmat kohteet paikassa Unkari
Säätiedotus alueelle Budapest
 • Perjantai 15
  Min 4 °C
  Max 10 °C
 • Lauantai 16
  Min 8 °C
  Max 12 °C
 • Sunnuntai 17
  Min 6 °C
  Max 15 °C
 • Maanantai 18
  Min 8 °C
  Max 14 °C
 • Tiistai 19
  Min 5 °C
  Max 15 °C
Ilmasto Budapest
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  0 °C
  28.00
  14
 • Helmikuu
  2 °C
  23.00
  11
 • Maaliskuu
  6 °C
  32.00
  14
 • Huhtikuu
  12 °C
  45.00
  15
 • Toukokuu
  17 °C
  57.00
  15
 • Kesäkuu
  20 °C
  68.00
  14
 • Heinäkuu
  22 °C
  78.00
  14
 • Elokuu
  22 °C
  63.00
  11
 • Syyskuu
  17 °C
  85.00
  12
 • Lokakuu
  11 °C
  53.00
  13
 • Marraskuu
  5 °C
  55.00
  15
 • Joulukuu
  0 °C
  38.00
  15