Halvat lennot Budapest

Lennot kohteeseen Budapestiin

Modernisointiyrityksistä huolimatta kaupungissa on vielä paljon vanhaa, charmikasta rakennuskantaa jäljellä. Näihin vanhoihin, ihastuttaviin alueisiin törmää parhaiten kävellen turismia silmällä pitäen kunnostetusta ydinkeskustasta hieman poispäin asuinalueille.

Kauneimmillaan Budapest näyttäytyy öisin – valaistua joenrantaa ja rannan rakennuksia kannattaa käydä ihailemassa miltä tahansa kaupungin kahdeksalta sillalta, kuten Petõfin-sillalta, vanhimmalta Ketjusillalta (Lánchíd) tai Margitin sillalta käsin. Tonavan ranta Budapestissä on Unescon maailmanperintöluettelossa, samoin Budan kuninkaanlinna keskiaikaisine kaupunkiympäristöineen.

Vanha köysirata kuljettaa Ketjusillalta Linnavuoren (Várhegy) huipulle, joka on yhtenäisenä kokonaisuutena Budapestin tärkein nähtävyys. Tänne kannattaa varata tutustumisaikaa koko päivä. Linnavuorelta löytyvät myös Matiaksen kirkko, Kalastajalinnake ja Unkarin kansallisgalleria. Uusgoottilaista kaunista arkkitehtuurikantaa edustaa näyttävä Parlamenttitalo, joka sekin sijaitsee Tonavan rannalla.

Halvat lennot Budapest

Hintataso on yleisesti ottaen suomalaiseen tasoon nähden edelleen varsin edullinen etenkin, kun siirtyy kauemmas merkittäviltä turistikaduilta ja tärkeimmiltä ostoskaduilta, kuten Váci utcalta. Kadulta lähtee paljon pieniä poikkikatuja, joilla on paljon erikoisliikkeitä ja pikkuputiikkeja. Ostoksia voi tehdä myös suurella kaarikadulla eli Nagykörút’lla, jonka varsilla on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Kaupunkiloma Budapestissa on täydellinen valinta viikonloppumatkaksi.

Paikallista ruokaa

Yksi tavallisimmista ruuista on pörkölt, joka on mehevää, tuhtia lihapataa. Liha paistetaan sipulin ja unkarilaiselle keittiölle tutun paprikan kera. Pörköltin tyyppistä ruokaa kutsutaan usein Unkarin ulkopuolella gulassiksi. Tämä nimi on kuitenkin peräisin eri ruuasta, sillä unkarilainen gulyás on keittoruoka. Pohjana on samanlainen paistettu liha, mutta siihen lisätään vettä ja ruokaisa keitto nautitaan usein alkuruokana. Unkarilainen keittiö tarjoaa paljon muutakin, mutta useimmissa ruoissa on kuitenkin paprikaa, sipulia, ranskankermaa, perunaa tai silavaa. Runsaskätisesti käytetty paprika antaakin ruoille niiden tunnusomaisen punaisen värin.

Puistoja ja kylpyläelämää

Kaupungin sydämessä, keskellä Tonavaa sijaitsee Margitinsaari, joka on suosittu vapaa-ajanviettopaikka niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Siellä voi tutustua unkarilaiseen tapaan käydä kylpylöissä, sillä saarella on useita kuumia lähteitä, joista virtaa luonnollisesti kuumaa vettä ulkokylpylöihin ja kylpylähotelliin. Erilaisen ja ylellisen kylpyläkokemuksen pääsee kokemaan myös Euroopan suurimmassa kylpyläkompleksissa, Szechenyi Fürdő -kylpylässä, joka sijaitsee Pestin puolella Kaupunginpuistossa. Samaan tapaan luonnon kuumavesilähteistä lämpimän vetensä saava terveys- ja lämminvesikylpylä on erikoinen kokemus etenkin talvisaikaan, jolloin ulkovesialtaat ovat myös käytössä. Kylmän ilman ja kuuman veden yhdistelmä on virkistävä ja unkarilaisten suosiossa.

Sankarien aukion takaa levittyvässä kaupunginpuistossa on kylpylän lisäksi myös sirkus, huvipuisto sekä kuuluisa, vanha eläintarha. Jo vuonna 1866 perustettu eläintarha on eräs Euroopan suurimmista. Tarhan eläimet, kuten leijonat, kirahvit ja virtahevot elävät mahdollisimman luonnollisissa ja hyvin hoidetuissa ympäristöissään. Budapestin eläintarha on myös arkkitehtonisesti kiinnostava. Jugendtyyliä edustavat norsutalo, lintutalo ja itse eläintarhan elefanttiportti ovat usein valokuvattuja kohteita.

Halvimmat äskettäin Jetcostista löydetyt lentohinnat Budapest

Milano (BGY) - Budapest ryanair 36€ Meno on 10 Kesäkuu sitten 14 päivää
Lontoo - Budapest ryanair 53€ Meno on 27 Syyskuu sitten 2 päivää
Helsinki - Budapest Norwegian Air Shuttle 62€ Meno on 30 Heinäkuu Eilen

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle Budapest

Lentoliput Istanbul (IST) - Budapest Pegasus Airlines 67€ Meno on 08 Kesäkuu sitten 2 päivää
Lentoliput Marrakech - Budapest ryanair 65€ Meno on 11 Kesäkuu sitten 4 päivää
Lentoliput Baku - Budapest Wizz Air 87€ Meno on 28 Kesäkuu sitten 5 päivää
Lentoliput İzmir - Budapest Pegasus Airlines 90€ Meno on 16 Toukokuu sitten 5 päivää
Lentoliput Sarajevo - Budapest Wizz Air 65€ Meno on 28 Heinäkuu sitten 5 päivää
Lentoliput Split - Budapest Volotea 67€ Meno on 30 Heinäkuu sitten 8 päivää
Lentoliput Kemi Tornio - Budapest Finnair 227€ Meno-paluu 31 Toukokuu - 28 Kesäkuu sitten 16 päivää
Lentoliput Barcelona - Budapest Swiss International Air Lines 157€ Meno-paluu 29 Heinäkuu - 05 Elokuu sitten 16 päivää
Lentoliput Kajaani - Budapest Finnair 460€ Meno-paluu 06 - 08 Joulukuu sitten 18 päivää
Lentoliput Jyvaskyla - Budapest Finnair 259€ Meno-paluu 17 - 21 Lokakuu sitten 18 päivää

Unkarin pääkaupunki, Budapest, sijaitsee kauniin Tonavan rannalla. Se koostuu kahdesta kaupungista, länsipuolen Budasta ja itäpuolen Pestistä. Asukkaita tässä Idän Pariisiksi ja Tonavan helmeksi kutsutussa kaupungissa on noin 1,8 miljoonaa. Halvat lennot Helsingistä Budapestiin vievät perille reilussa kahdessa tunnissa. Budapestin lennot saapuvat Liszt Ferencin kansainväliselle lentoasemalle, jolta on hyvät yhteydet itse pääkaupunkiin.

Suosituimmat kohteet paikassa Unkari
Säätiedotus alueelle Budapest
 • Perjantai 26
  Min 16 °C
  Max 27 °C
 • Lauantai 27
  Min 12 °C
  Max 17 °C
 • Sunnuntai 28
  Min 12 °C
  Max 16 °C
 • Maanantai 29
  Min 10 °C
  Max 12 °C
 • Tiistai 30
  Min 9 °C
  Max 14 °C
Ilmasto Budapest
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  0 °C
  28.00
  14
 • Helmikuu
  2 °C
  23.00
  11
 • Maaliskuu
  6 °C
  32.00
  14
 • Huhtikuu
  12 °C
  45.00
  15
 • Toukokuu
  17 °C
  57.00
  15
 • Kesäkuu
  20 °C
  68.00
  14
 • Heinäkuu
  22 °C
  78.00
  14
 • Elokuu
  22 °C
  63.00
  11
 • Syyskuu
  17 °C
  85.00
  12
 • Lokakuu
  11 °C
  53.00
  13
 • Marraskuu
  5 °C
  55.00
  15
 • Joulukuu
  0 °C
  38.00
  15