Halvat lennot Kööpenhamina

Lennot kohteeseen kööpenhaminaan

Arkkipiispa Absalon perusti kaupungin vuonna 1167 rakennuttamalla linnan pieneen Havnin kalastajakylään. Absalonin nimi näkyy edelleen kaikkialla kaupungissa. Linnan rauniot löytyvät Slotsholmin saarelta kauniin Christianborgin palatsin kera, joka toimii nykyään eduskuntatalona. Kaupungista kehittyi Tanskan politiikan ja kulttuurin pääkaupunki Kristian I:n perustettua yliopiston vuonna 1479.

Halvat lennot Kööpenhamina

Kuningas Kristian IV perusti 1700-luvulla Cristianshavnin kaupunginosan, joka tuli myöhemmin kuuluisaksi julistauduttuaan vuonna 1971 vapaakaupungiksi. Tämä boheemi kaupunkialue on aidattu, mutta sinne on vapaa kulku avoimista porteista. Alueelta löytyy paljon varsin värikkäitä taloja, katutaidetta joka kulmalla ja taidokkaitakin graffiteja koristamassa talojen kylkiä. Vaikka tällä hippikommuuniksikin mielletyllä ja vapaamielisyydestään tunnetulla alueella kannabiksen käyttö on nykyään laitonta, sitä kuitenkin myydään ja poltellaan vapaasti Christianian kahviloissa.

Christianian kaupunginosasta pääsee siltaa pitkin Indre Bylle, jolla sijaitsee Tivoli-huvipuistoalue, joka on kaupungin suosituimpia kohteita. Perinteisten huvipuistolaitteiden lisäksi siellä on ohjelmaa pantomiimiesityksistä perjantaisiin rock-konsertteihin ja keskiviikko- ja lauantai-iltojen päättäviin ilotulituksiin. Aivan Tivolin vieressä on myös Glyptoteket-taidemuseo, jossa voi tutustua yli 10 000 teokseen muinaisista egyptiläisistä eurooppalaisiin mestareihin, sunnuntaisin ilmaiseksi. Sen yhteydessä on myös subtrooppinen talvipuutarha ja 1897 valmistunut juhlava rakennus itse on jo näkemisen arvoinen sinänsä.

Keskellä Indre By -aluetta, Kongens Have -nimisen kauniin linnanpuiston keskellä kohoaa renessanssinaikainen Rosenborgin linna 1600-luvulta, jonka museossa on esillä mm. Tanskan kruununjalokivet. Samasta puistosta löytyy myös Hans Christian Andersenin, meilläkin tunnetun, tanskalaisen kirjailijan ja satusedän patsas. Välipalaksi voi mukaan ottaa perinteisiä tanskalaisia voileipiä, smørrebrød, joita myydään monissa paikoissa ympäri kaupunkia.

Nykyiset kuninkaalliset asuvat kuitenkin muutaman korttelin päässä, vuodelta 1760 peräisin olevassa rokokootyylisessä Amelienborgin linnassa, jonka linnapihalla voi seurata päivittäin vahdinvaihtoa keskipäivällä. Linnan yhteydessä toimii myös kuninkaallisten elämästä kertova museo. Täältä rantaa pitkin pohjoiseen suunnattaessa löytyy tähdenmuotoinen Kastellet (1664), joka on hienosti entisöity linna-alue ja paikallisten suosimat vallit ja puistot ulkoiluun. Puistoalueen yhteydessä sijaitsee Kööpenhaminan kuuluisa Pieni merenneito -patsas, joka usein yllättää pienellä koollaan – se on vain 1,25 metriä korkea.

Hieman erikoisempi aukio ja eräs Kööpenhaminan uusimmista nähtävyyksistä löytyy Nørrebron alueelta, nimittäin 2012 valmistunut Superkilen. Se koostuu kolmesta osasta, joista näyttävin on ilmakuvissakin säväyttävän värikäs, punaisiksi, pinkeiksi ja oransseiksi maalatuilla kiiloilla katettu aukio. Lisäksi tähän urbaania monimuotoisuutta heijastavaan design-alueeseen kuuluu musta tori ja täysin vihreä puistoalue. Viikonloppuisin täällä törmää skeittikisoihin, ilmaisiin konsertteihin tai ulkoilmaravintolatapahtumiin.

Käymisen arvoinen on Fredrigsbergin arvostetussa kaupunginosassa oleva, Euroopan vanhin eläintarha (Københavns Zoo), joka avattiin 1859. Tarhan helmiin kuuluvat myös isot savannialueet, pingviinit, jääkarhut ja brittiarkkitehti Forsterin suunnittelema elefanttitalo. Jos ei halua matkustaa Australiaan asti, tämä eläintarha on ainoa muu paikka maailmassa, jossa voi nähdä Tasmanian paholaisia Täydellinen

Halvimmat äskettäin Jetcostista löydetyt lentohinnat Kööpenhamina

Bryssel (BRU) - Kööpenhamina ryanair 17€ Meno on 27 Toukokuu sitten 3 päivää
Lontoo - Kööpenhamina ryanair 33€ Meno-paluu 26 - 27 Maaliskuu sitten 9 päivää
Helsinki - Kööpenhamina SAS 35€ Meno on 29 Kesäkuu sitten 3 päivää

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle Kööpenhamina

Lentoliput Tallinna - Kööpenhamina W9 65€ Meno on 27 Maaliskuu sitten 4 päivää
Lentoliput Agadir - Kööpenhamina Air Arabia Maroc 134€ Meno on 31 Maaliskuu sitten 5 päivää
Lentoliput Vilna - Kööpenhamina ryanair 37€ Meno on 27 Maaliskuu sitten 5 päivää
Lentoliput Oulu - Kööpenhamina Norwegian Air Shuttle 177€ Meno on 18 Huhtikuu sitten 6 päivää
Lentoliput Krakova - Kööpenhamina ryanair 64€ Meno-paluu 26 - 29 Huhtikuu sitten 12 päivää
Lentoliput Havanna - Kööpenhamina Eurowings 363€ Meno on 09 Huhtikuu sitten 15 päivää
Lentoliput Bukarest (OTP) - Kööpenhamina OE 51€ Meno on 03 Huhtikuu sitten 17 päivää
Lentoliput Miami (MIA) - Kööpenhamina DI 271€ Meno on 13 Kesäkuu sitten 18 päivää
Lentoliput Pariisi - Kööpenhamina easyjet 100€ Meno-paluu 29 Maaliskuu - 01 Huhtikuu sitten 22 päivää
Lentoliput Istanbul (IST) - Kööpenhamina Pegasus Airlines 57€ Meno on 17 Syyskuu sitten 26 päivää

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on samalla maan suurin kaupunki 1,2 miljoonalla asukkaallaan. Se sijaitsee Själlannin saarella, Juutinrauman salmen länsipuolella. Juutinrauman ylitse Kööpenhaminasta pääsee Ruotsin puolelle Malmöhön uutta, vuonna 2000 avattua ja 15,9 km pitkää Øresundsbron-nimisen silta-tunneli -yhdistelmää pitkin. Reitti kulkee myös Kastrupin kansainvälisen lentokentän läheltä, jonne Kööpenhaminan lennot Suomesta ja muualta maailmasta saapuvat. Halvat lennot Helsingistä Kööpenhaminaan ovat kätevin ja nopein tapa matkustaa Tanskaan, ja suora lento viekin vain noin puolitoista tuntia. Kööpenhamina on siis täydellinen kohde kaupungkilomalle.

Suosituimmat lentoyhtiöt kohteeseen Kööpenhamina
Säätiedotus alueelle Kööpenhamina
 • Sunnuntai 24
  Min 4 °C
  Max 9 °C
 • Maanantai 25
  Min 3 °C
  Max 9 °C
 • Tiistai 26
  Min 3 °C
  Max 9 °C
 • Keskiviikko 27
  Min 6 °C
  Max 12 °C
 • Torstai 28
  Min 7 °C
  Max 11 °C
Ilmasto Kööpenhamina
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  1 °C
  48.00
  11
 • Helmikuu
  1 °C
  40.00
  6
 • Maaliskuu
  3 °C
  31.00
  11
 • Huhtikuu
  7 °C
  39.00
  9
 • Toukokuu
  11 °C
  42.00
  9
 • Kesäkuu
  15 °C
  49.00
  12
 • Heinäkuu
  17 °C
  72.00
  14
 • Elokuu
  17 °C
  65.00
  14
 • Syyskuu
  13 °C
  62.00
  14
 • Lokakuu
  9 °C
  60.00
  17
 • Marraskuu
  5 °C
  61.00
  16
 • Joulukuu
  2 °C
  56.00
  18