Halvat Lennot Helsinki-Berliini

Lentolippu reitille Helsinki - Berliini

Berliinin muurin murtumisen ja kaupungin yhdistymisen jälkeen vuonna 1990 Berliini on jälleen noussut Euroopan suurten metropolien listalle. Itä- ja Länsi-Berliinin jakaneesta 155 km pitkästä muurista ei ole jäljellä paljonkaan. Osa siitä on nimeltään East Side Gallery, joka on 1,3 km pala aitoa muuria, joka säästettiin vapauden muistomerkiksi muurin murtumisen jälkeen. Muuria koristavat eri maalaisten taiteilijoiden maalaamat yli 100 taideteosta. Tämä maailman suurin ulkoilmagalleria avattiin vuonna 1990. Osa maalauksista on vuosikymmenten aikana rapistunut, mutta niitä on viime aikoina restauroitu kävijöiden iloksi.

Potzdamer Platz -aukiolla pääsee modernin suurkaupungin sykkeen keskelle. Saksojen yhdistymisen jälkeen se rakennettiin täyteen pilvenpiirtäjiä ja moderneja toimistorakennuksia. Aukio tunnetaan Saksan elokuvafestivaalien ja ensi-iltojen pitopaikkana. Osoitteesta Potsdamer Platz No. 1 löytyy yksi aukion kohokohdista, 100 metrin korkeudessa oleva “Panoramapunkt”-näköalatasanne, jolta avautuvat näkymät yli kaupungin. Näköalatasanteelle pääsee pikavauhtia Euroopan nopeimmalla hissillä, joka kulkee 8,65 metriä sekunnissa.

Halvat lennot Helsinki - Berliini

Pariser Platz -aukiolta taas löytyy Berliinin ehdottomasti tunnusomaisin maamerkki, Brandenburgin portti. Tämä vuonna 1791 rakennettu valtava portti pylväineen rakennettiin rauhan symboliksi. Kylmän sodan aikana muurin lähellä sijaitsevasta portista tuli eräs jaetun kaupungin tunnusmerkeistä. Berliinin muurin murtumisen jälkeen jälkeen kuitenkin portti sai jälleen positiivisen merkityksen yhdistyneen kaupungin tunnusmerkkinä. Uudelleenrakennuksen myötä aukio ja Brandenburgin portti ovat tuoneet alueelle takaisin osan sen vuosisatojen takaisesta loistokkuudesta. Pylväät ja rakennusten kauneus tulevat esille ehkä parhaiten iltavalaistuksessaan.

Berliinin suurin linna, 1600-luvun lopulta peräisin oleva Charlottenburgin linna on yksi kaupungin vanhoja, kauniita barokkirakennuksia. Se toimii nykyään museona, jossa voi tutustua esimerkiksi kuninkaallisiin huoneisiin ja taidegalleriaan, ja sen kauniille puistoalueelle on vapaa pääsy.

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvalta Museumsinseliltä eli museosaarelta löytyvät kaupungin merkittävimmät museot, kuten Altes Museum (Vanha museo), Neues Museum (Uusi museo), Bode-museo, Pergamon-museo sekä Alte Nationalgalerie (Vanha kansallisgalleria). Museosaarella on myös muita vanhoja rakennuksia, kuten Berliner Dom (Berliinin tuomiokirkko). Tämä vanha katedraali rakennettiin 1700-luvun lopulla vastineeksi Rooman Pietarinkirkolle.

Kaupungin tunnetuin ostoskatu on Kurfürstendamm, tuttavallisemmin Ku’damm, jonka varrelta löytyy lukuisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Toinen mainitsemisen arvoinen luksustavaratalo on KaDeWe, joka on Lontoon Harrodsin jälkeen Euroopan suurin tavaratalo. Edullisempia ostoksia löytyy kaupungin monilta markkinoilta, kuten turkkilaisilta Türkenmarkt-ruokamarkkinoilta tai Mauernparkin valtavalta sunnuntaikirpputorilta, josta löytyy ihan kaikkea kaikille.

Eri kaupunginosissa on yleisesti erityylisiä markkinoita vaihtelevina päivinä ja myytävänä on alueen asukkaiden mukaisesti monenmaalaisten vintage-vaatteiden ja -matkalaukkujen lisäksi jännää DDR-keräilytavaraa tai hyvällä tuurilla ammattimyyjien aitoja vintage-merkkituotteita alkuperäisissä rasioissaan.

Halvimmat käyttäjiemme äskettäin löytämät hinnat:

Helsinki - Berliini easyjet 40€ Meno-paluu 08 - 11 Huhtikuu Eilen
Helsinki - Berliini easyjet 53€ Meno-paluu 25 - 28 Toukokuu sitten 4 päivää
Helsinki - Berliini easyjet 53€ Meno-paluu 02 - 04 Huhtikuu sitten 4 päivää

Edelliset lentohaut<resések Helsinki - Berliini

Helsinki - Berliini easyjet 75€ Meno on 26 Maaliskuu Tänään 07:04
Helsinki - Berliini easyjet 101€ Meno-paluu 01 - 08 Huhtikuu Tänään 06:44
Helsinki - Berliini easyjet 144€ Meno-paluu 31 Maaliskuu - 07 Huhtikuu Eilen
Helsinki - Berliini Air Baltic 211€ Meno-paluu 19 - 22 Huhtikuu Eilen
Helsinki - Berliini easyjet 126€ Meno-paluu 12 - 15 Huhtikuu Eilen

Berliini, Saksan suurin kaupunki 3,4 miljoonalla asukkaallaan ei ehkä ole tunnettu romanttisena kaupunkina, mutta se korvaa sen värikkyydellään, omanlaisellaan rosoisuudella ja monipuolisuudellaan. Historiallista keskustaa on kuitenkin viime vuosikymmeninä restauroitu runsaasti, ja jo 1200-luvulla perustetun kaupungin vaiheikas menneisyys näkyy kaupungin arkkitehtuurin eri kerrostumissa. Halvat lennot Helsingistä Berliiniin voi varata useimpien tunnettujen lentoyhtiöiden reittivalikoimista ja sinne lennetäänkin Suomesta useita lentoja joka päivä. Berliinin lennot Helsingistä ovat perillä reilussa kahdessa tunnissa. Unohda stressi ja varaa lennot Helsingistä Berliiniin helposti ja edullisesti, ja nauti itse rennosta kaupunkilomasta.

Säätiedotus alueelle Berliini
 • Maanantai 25
  Min 7 °C
  Max 12 °C
 • Tiistai 26
  Min 1 °C
  Max 9 °C
 • Keskiviikko 27
  Min 2 °C
  Max 11 °C
 • Torstai 28
  Min 2 °C
  Max 12 °C
 • Perjantai 29
  Min 4 °C
  Max 16 °C
Ilmasto Berliini
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  1 °C
  42.00
  24
 • Helmikuu
  0 °C
  36.00
  18
 • Maaliskuu
  4 °C
  30.00
  20
 • Huhtikuu
  8 °C
  36.00
  19
 • Toukokuu
  14 °C
  48.00
  18
 • Kesäkuu
  16 °C
  72.00
  21
 • Heinäkuu
  19 °C
  36.00
  17
 • Elokuu
  19 °C
  45.00
  16
 • Syyskuu
  15 °C
  39.00
  18
 • Lokakuu
  10 °C
  24.00
  18
 • Marraskuu
  5 °C
  51.00
  21
 • Joulukuu
  2 °C
  51.00
  23