Halvat lennot Berliini

Lennot kohteeseen Berliiniin

Monet Berliinin tärkeimmistä nähtävyyksistä liittyvät kiinteästi koko Euroopan historiaan. Alun perin rauhan symboliksi rakennettu Brandenburgin portti kuvastaa nykyisin Saksan yhdistymistä. Portin lähellä sijaitsee laajalle levittyvä ja hiljaisuuden täyttämä, sadoista kivipaaseista koostuva holokaustin muistomerkki. Berliinin muurin jäännöksiä voi käydä tutkimassa esimerkiksi Checkpoint Charlien luona sekä East Side Galleryssä, jossa sijaitsevat muurin tunnetuimmat graffitit. Alexanderplatzilla sijaitseva televisiotorni on Itä-Berliinin tunnusmerkki, josta avautuvat huikeat näkymät yli koko kaupungin. Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Charlottenburgin barokkilinna, vuoden 1936 olympialaisia varten rakennettu stadion sekä toisessa maailmansodassa pahoin vaurioitunut Keisari Vilhelmin muistokirkko, jonka katkennut torni on jätetty muistuttamaan sodan tuhoisuudesta. Berliinin tärkeimmät museokeskittymät ovat historiallinen Museuminsel-saari sekä uudempi Kulturforum. Museoiden pääsyliput ovat yleensä kohtuullisen hintaisia. Berliinin kenties kiinnostavinta antia on kiertely eri kaupunginosissa, jotka ovat kuin omia pienoiskaupunkejaan. Tunnelma vaihtelee trendikkäästä Prenzlauer Bergistä boheemiin Kreuzbergiin ja yläluokkaiseen Charlottenburgiin. Myös shoppailumahdollisuudet vaihtelevat merkkiliikkeistä lukuisiin kirpputoreihin, kuuluisaa KaDeWe-tavarataloa unohtamatta.

Halvat lennot Berliini

Currywurstia ja kansainvälisiä makuja

Berliini on katuruoan luvattu kaupunki, josta on helppo löytää purtavaa pikkurahalla. Saksan suuri turkkilaisvähemmistö näkyy vahvasti Berliinin ruokakulttuurissa. Lähes joka kadunkulmassa on myynnissä edullista turkkilaista katuruokaa kuten Saksan kansallisruoaksikin tituleerattua döner-kebabia sekä falafelilla tai halloum-juustolla täytettyjä pitaleipiä. Toinen klassinen pikaruokasuosikki on currywurst eli currylla ja mausteisella ketsupilla maustettu makkara. Monikulttuurisena kaupunkina Berliinissä on loistava valikoima etnisiä ravintoloita joka makuun, ja kaupunki tarjoaa erinomaisen valikoiman syötävää myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Saksa tunnetaan vahvana olutmaana, ja tämän huomaa myös Berliinissä, jossa paikallisia laatuoluita on tarjolla lähes kaikkialla. Hintatasoltaan Berliinin ravintolat ovat Suomeen verrattuna edullisia.

Kesällä Berliini kukoistaa

Berliinin ilmasto on keskieurooppalaiseen tapaan kesäisin lämmin ja talvella viileä. Talvella lämpötila pysyttelee nollan molemmin puolin. Lunta sataa melko harvoin, mutta siitä osataan ottaa kaikki irti. Tunnelmaa talvikauteen tuovat lokakuussa järjestettävä Lichterfest eli valon juhla, lukuisat joulumarkkinat sekä helmikuussa järjestettävä maailman suurimpiin lukeutuva elokuvajuhla Berlinale. Ilmojen lämmetessä Berliinin kadut ja puistot, kuten keskuspuisto Tiergarten, täyttyvät ihmisistä ja festivaaleista. Vappua juhlitaan kaupungissa näyttävin menoin, helluntaina kadut valtaa Karneval der Kulturen -paraati ja kesäkuun lopussa vietetään Pride-viikkoa. Kesät ovat enimmäkseen miellyttävän lämmintä aikaa, joskin kuumimpina kuukausina heinä- ja elokuussa elohopea saattaa nousta 30 lämpöasteen tienoille. Sateet ovat yleisiä ympäri vuoden, joten sateenvarjoa saattaa tarvita koska vain. Berliini on kuitenkin mainio matkustuskohde vuoden ympäri, sillä se tarjoaa loputtomasti kiinnostavia paikkoja, joihin paeta huonoa säätä.

Kiskot kuljettavat kätevästi

Lennot kohteeseen Berliiniin saapuvat joko Tegelin tai Schönefeldin lentokentille. Tegelistä keskustaan pääsee TXL-bussilla, joka vie Alexanderplatzin ja Hauptbahnhofin asemille sekä Zoologischer Garteniin kulkevilla bussilinjoilla 109 ja X9. Schönefeldin kentältä keskustan suuntaan kuljettaa S-bahn-juna 9 tai nopeampi, mutta harvemmin kulkeva express-juna RE7 tai RB14. Berliinin joukkoliikenneverkosto on suuri ja toimiva, ja paikalliset suosivatkin yleensä julkista liikennettä oman auton sijaan. Etenkin metro eli U-bahn ja S-bahn-junat ovat helppoja ja luotettavia, ja kaupungissa voi liikkua myös raitiovaunun ja linja-autojen kyydissä. Joukkoliikenneverkosto koostuu kolmesta vyöhykkeestä, ja lipun hinta vaihtelee vyöhykkeestä riippuen kolmen euron molemmin puolin. Päivä- tai kausiliput tulevat usein kertalippuja halvemmiksi, sillä päivälipun saa noin 7 eurolla ja viikkolipun noin 30 eurolla. Taksit ovat selkeästi Suomea halvempia: perusmaksu on noin 4 euroa, kilometrihinta 2 euroa ja ensimmäisen seitsemän kilometrin jälkeen 1,5 euroa. Helpoksi kävelykaupungiksi Berliini on aivan liian suuri, mutta kaupunkiin on helppo tutustua pyöräillen, ja polkupyörävuokraamoita onkin tiheään.

Yleistietoa Saksasta

Saksan liittotasavalta on Keski-Euroopan väkirikkain valtio ja yksi maailman merkittävimpiä teollisuusmaita. Valuuttana käytetään euroa. Saksan reilusta 81 miljoonasta asukkaasta noin 3,4 miljoonaa asuu pääkaupunki Berliinissä. Berliinin metropolialueella asuu kaikkiaan noin 5 miljoonaa ihmistä. Saksassa elää noin 15 miljoonaa siirtolaistaustaista asukasta etenkin Turkista ja entisen Jugoslavian maista. Noin 60 prosenttia saksalaisista on kristittyjä, kolmasosa uskonnottomia ja 5 prosenttia muslimeja. Saksa on turvallinen matkustusmaa, jossa pärjää yleensä sujuvasti englannilla, jota etenkin nuoret puhuvat hyvin.

Halvimmat äskettäin Jetcostista löydetyt lentohinnat Berliini

Lappeenranta - Berliini ryanair 22€ Meno on 27 Toukokuu sitten 5 päivää
Riika - Berliini ryanair 24€ Meno on 18 Kesäkuu sitten 12 päivää
Málaga - Berliini (TXL) ryanair 24€ Meno on 06 Kesäkuu sitten 5 päivää

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle Berliini

Lentoliput Lontoo - Berliini Eurowings 95€ Meno-paluu 23 - 24 Toukokuu sitten 3 päivää
Lentoliput Joensuu - Berliini Finnair 253€ Meno on 24 Toukokuu sitten 4 päivää
Lentoliput Kreeta - Berliini Eurowings 92€ Meno on 26 Toukokuu sitten 6 päivää
Lentoliput Turku - Berliini (SXF) Finnair 152€ Meno-paluu 06 - 10 Elokuu sitten 6 päivää
Lentoliput Dortmund - Berliini easyjet 57€ Meno-paluu 06 - 06 Heinäkuu sitten 7 päivää
Lentoliput Oulu - Berliini Finnair 272€ Meno-paluu 29 Toukokuu - 01 Kesäkuu sitten 8 päivää
Lentoliput Lappeenranta - Berliini (SXF) ryanair 73€ Meno-paluu 08 - 12 Heinäkuu sitten 11 päivää
Lentoliput Istanbul (IST) - Berliini Ukraine International Airlines 213€ Meno-paluu 11 - 29 Elokuu sitten 11 päivää
Lentoliput Pietari - Berliini Air Baltic 83€ Meno on 30 Toukokuu sitten 12 päivää
Lentoliput Tukholma - Berliini Norwegian Air Shuttle 44€ Meno on 09 Kesäkuu sitten 13 päivää

Saksan koillisosassa sijaitseva Berliini on 1200-luvulle ulottuvan historiansa aikana ollut mukana monessa mylläkässä, mutta noussut mullistusten jälkeen aika takaisin jaloilleen. Vuosina 1961-1989 Berliini oli muurin jakama kaupunki, ja itä- ja länsiosien eron voi tänäkin päivänä nähdä ja aistia. Muurin murtumisen jälkeen Berliini on kuitenkin muuntunut värikkääksi ja eläväksi metropoliksi, jonka olemukseen kuuluu monipuolinen ilmeikkyys. Kaupunki tunnetaan niin kulttuurin, tieteen, muodin kuin taloudenkin edelläkävijänä, ja sen tunnelmaa moni saapuu hengittämään uudelleen ja uudelleen. Olitpa sitten yksi Berliiniin jo ihastuneista tai vasta tutustumassa tähän jännittävään pääkaupunkiin, tartu tilaisuuteen ja varaa halvat lennot Berliiniin jo tänään!

Suosituimmat lentoyhtiöt kohteeseen Berliini
Säätiedotus alueelle Berliini
 • Tiistai 21
  Min 12 °C
  Max 22 °C
 • Keskiviikko 22
  Min 13 °C
  Max 23 °C
 • Torstai 23
  Min 15 °C
  Max 25 °C
 • Perjantai 24
  Min 18 °C
  Max 26 °C
 • Lauantai 25
  Min 12 °C
  Max 22 °C
Ilmasto Berliini
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  1 °C
  42.00
  24
 • Helmikuu
  0 °C
  36.00
  18
 • Maaliskuu
  4 °C
  30.00
  20
 • Huhtikuu
  8 °C
  36.00
  19
 • Toukokuu
  14 °C
  48.00
  18
 • Kesäkuu
  16 °C
  72.00
  21
 • Heinäkuu
  19 °C
  36.00
  17
 • Elokuu
  19 °C
  45.00
  16
 • Syyskuu
  15 °C
  39.00
  18
 • Lokakuu
  10 °C
  24.00
  18
 • Marraskuu
  5 °C
  51.00
  21
 • Joulukuu
  2 °C
  51.00
  23