Halvat Lennot Helsinki-Lissabon

Lentolippu reitille Helsinki - Lissabon

Reilun puolen miljoonan asukkaan Lissabon sijaitsee Portugalin länsirannikolla, Atlantin valtameren liepeillä ja Atlanttiin laskevan Tajo-joen joensuussa. Lämmin ja aurinkoinen Lissabon on yksi Euroopan rennoimmista ja värikkäimmistä pääkaupungeista. Ei siis ihme, että useimmat matkanjärjestäjät järjestävät matkoja juuri Lissaboniin auringon ja leppoisan tunnelman äärelle. Lämmöllä hellivään kaupunkiin on kuitenkin yhtä helppo tehdä omatoimimatka itsekseen tai perheen kanssa, sillä majoitusta on saatavilla runsain mitoin edulliseen hintaan kaikkina vuodenaikoina jopa keskustassa sijaitsevan Baixan kaupunginosan Rossio-pääaukiolta. Keskeisiä alueita majoittumiselle ja ruokailulle ovatkin Baixa, Alfama ja Bairro Alto, joista on lyhyet etäisyydet nähtävyyksien ja ostosten luo.

Lissabonissa on paljon historiallista nähtävää, sillä portugalilaiset olivat tunnetusti menestyksekkäitä löytöretkeilijöitä valtamerten ylitse Uuteen Maailmaan saakka. Löytöretkien saaliiden vaurastuttaman maan historia näkyy komeiden linnojen, palatsien, luostareiden ja kirkkojen muodossa.

Halvat lennot Helsinki - Lissabon

Jyhkeimpiä ja merkittävimpiä kohteita on Castelo de Sao Jorge, Pyhän Yrjänän linna, jonka rakentaminen alkoi 400-luvulla. Siitä lähtien linna on toiminut sekä kuninkaallisten asuinpaikkana että vankilana. Nykyään se toimii edullisena turistikohteena, jonka laelle kiipeäminen palkitaan hienoilla näkymillä koko Lissabonin ylitse merelle saakka. Linnan muurien sisällä voi törmätä vapaana kuljeskeleviin riikinkukkoihin.

Linnankukkulan lähellä sijaitsee Alfama, Lissabonin aidoimman perinteisen oloinen, toistaiseksi vielä turismin tärvelemätön kaupunginosa labyrinttimaisine ja kapeine mukulakivillä päällystettyine kujineen. Alfamaa pääsee kätevästi näkemään siellä kiemurtelevan raitiovaunun 28 avulla, joka kulkee puolen tunnin reitin kaupungin historiallisten kortteleiden halki. Tässä kaupunginosassa voi iltaisin päästä kuuntelemaan kuuluisaa portugalilaista Fado-musiikkia esimerkiksi joissakin Fado-museon liepeillä sijaitsevissa Fado-taloissa.

Mosteiro dos Jerónimos, Hieronymuksen luostari, on Belémin kaupunginosan kaunein nähtävyys. Tämän sadunomaisen luostarin rakentaminen aloitettiin 1500-luvulla juhlistamaan sittemmin luostariin haudatun löytöretkeilijä Vasco da Gaman merireitin löytämistä Intian rikkauksien äärelle. Yhteislipun ostamalla pääsee luostariin ja samalta aikakaudelta peräisin olevaan, joen rannalla seisovaan Belémin torniin (Torre de Belém). Molemmat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Jalkoja voi lepuuttaa raitiovaunukyydin lisäksi nousemalla yläilmoihin funikulaarin eli köysiratahissin kyytiin. Eräs näistä on Parque das Nacoesin maailmannäyttelyä varten rakennettu köysirata, jolla aikuiset pääsevät kolmella eurolla radan päästä päähän ja lapset puoleen hintaan. Lisäksi Tejo-jokea pitkin kulkee rannalta toiselle lauttoja, jolloin joelta käsin saa jälleen erilaisen näkökulman kauniiseen kaupunkiin.

Portugalilainen keittiö ei ole meillä yhtä tunnettu kuin espanjalainen, mutta perinteiset kalaruoat ja portugalilaisten sangen suosimat makeat leivonnaiset ovat kokeilemisen arvoisia. Kalaruoista suositumpia ovat kansallisherkku bacalhau con natas, turskaa perunoiden kera sekä caldeirada-muhennos ja sardinhas assadas eli grillatut sardiinit.

Suosittuja leivonnaisia kahvin kanssa ovat aidot pastéis de Belém, rapeat vaniljatäytteiset leivokset, joita on leivottu 1700-luvulta saakka Pasteis de Belém -kahvilassa. Näiden kopioita, pastéis de nata, taas on saatavilla kaikista Lissabonin kahviloista. Leivoksen voi yhdistää pieneen kuppiin, bicaa, vahvaa kahvia, joka päättää lounaan ja illallisen.

Halvimmat käyttäjiemme äskettäin löytämät hinnat:

Helsinki - Lissabon Air France 136€ Meno-paluu 13 - 17 Kesäkuu sitten 3 päivää
Helsinki - Lissabon KLM 137€ Meno-paluu 16 - 23 Marraskuu sitten 4 päivää
Helsinki - Lissabon Lufthansa 143€ Meno-paluu 05 - 20 Marraskuu sitten 11 päivää

Edelliset lentohaut<resések Helsinki - Lissabon

Helsinki - Lissabon Norwegian Air International 201€ Meno-paluu 11 - 18 Lokakuu Tänään 04:57
Helsinki - Lissabon KLM 272€ Meno-paluu 15 - 20 Lokakuu Tänään 04:56
Helsinki - Lissabon KLM 202€ Meno-paluu 14 - 21 Lokakuu Tänään 04:56
Helsinki - Lissabon Air Baltic 214€ Meno-paluu 20 - 31 Joulukuu Eilen
Helsinki - Lissabon Air Baltic 207€ Meno-paluu 23 - 28 Joulukuu Eilen

Portugalin pääkaupunki, Lissabon, Voit nyt valita haluamasi lennot Helsingistä Lissaboniin sinulle sopivalla aikataululla suoraan pääkaupunkiseudulta, Helsinki-Vantaan lentokentältä Lissabonin kansainväliselle lentokentälle, Portelalle. Lissabonin lennot Helsingistä vievät reilut neljä ja puoli tuntia suorilla reiteillä. Portelan kentältä on tiheästi liikennöity metroyhteys keskustaan, ja välimatka taittuu 15 minuutissa.

Suosituimmat lentoyhtiöt kohteeseen Portugali
Suosituimmat kohteet paikassa Portugali
Säätiedotus alueelle Lissabon
 • Torstai 18
  Min 17 °C
  Max 26 °C
 • Perjantai 19
  Min 18 °C
  Max 28 °C
 • Lauantai 20
  Min 19 °C
  Max 28 °C
 • Sunnuntai 21
  Min 17 °C
  Max 26 °C
 • Maanantai 22
  Min 17 °C
  Max 25 °C
Ilmasto Lissabon
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  12 °C
  57.00
  12
 • Helmikuu
  12 °C
  81.00
  13
 • Maaliskuu
  13 °C
  30.00
  9
 • Huhtikuu
  14 °C
  48.00
  10
 • Toukokuu
  15 °C
  33.00
  8
 • Kesäkuu
  16 °C
  18.00
  5
 • Heinäkuu
  17 °C
  3.00
  3
 • Elokuu
  18 °C
  6.00
  2
 • Syyskuu
  18 °C
  21.00
  5
 • Lokakuu
  16 °C
  57.00
  10
 • Marraskuu
  14 °C
  69.00
  11
 • Joulukuu
  13 °C
  72.00
  13