Halvat lennot Rooma

Lennot kohteeseen Roomaan

Roomassa yhdistyvät antiikin perinteet moderniin kaupunkikuvaan, vanhat traditiot uudenaikaisten kaupunginosien sykkeeseen. Myös maailman pienin valtio, 44 hehtaarin kokoinen katolisen kirkon keskus, Vatikaanivaltio, sijaitsee keskellä Roomaa. Vatikaanin merkittävin rakennus on vuonna 1615 valmistunut Pietarin kirkko. Kuuluisa on myös Vatikaanin palatsin Sikstuksen kappeli, jonka kattoholvin Michelangelo maalasi 1500-luvun alussa.

Piazza di Spagna -aukiolta lähtevät 1700-luvulta peräisin olevat Espanjalaiset portaat (Scalinata della Trinità dei Monti), jotka kulkevat Trinita dei Montin kirkolle.  Portaat ovat 138 askelmallaan edelleen Euroopan pisimmät. Huipulle kiipeäjät palkitaan hienoilla näkymillä Rooman historialliseen kaupunginosaan ja täältä pääsee kätevimmin kulkemaan Villa Borghesen kauniiseen puistoon.

Colosseum (Colosseo) on näyttävimpiä ja tunnetuimpia antiikinaikaisen Rooman rakennuksia. Tämä nimensä mukaisesti jättimäinen amfiteatteri, jonne mahtui noin 50 000 katsojaa, valmistui jo vuonna 80. Colosseum on kuuluisa verisistä gladiaattoritaisteluistaan, jotka saattoivat kestää satakin päivää yhtä mittaa. Colosseumia on vuosien mittaan kunnostettu ja tuettu, ja nykyään autoilukin aiemmin liikenneympyränä toimineen monumentin ympärillä on kielletty.

Halvat lennot Rooma

Rooman rakennuskulttuurin merkittävimpiin kohteisiin lukeutuu Forum Romanum. Tämä arkeologinen rauniokokonaisuus oli muinaisen Rooman ydin, jonka ympärille kaupunki rakentui vuosisatojen saatteessa. Forumissa oli rakennuksia jo vuosisatoja ennen ajanlaskumme alkua. Alue ilmentää Rooman valtakunnan kaupunkirakentamisen taitoa. Forumissa on hallintorakennusten raunioiden lisäksi monien temppeleiden, basilikoiden ja riemukaarien raunioita. Raunioista on tehty useita rekonstruktiopiirroksia ja karttoja, joiden avulla alueesta saa selkeämmän käsityksen.

Pantheon, kaikkien jumalien temppeli, on myös keskeinen ja suosittu nähtävyys vanhassa kaupungissa. Se on rakennettu vuonna 120 ja sen symmetrisen kupolin rakentamisen salat eivät ole vieläkään täysin selvillä. Suosittuja ovat myös aukiot eli piazzat sekä Fontana di Trevin suihkulähde, jonne ihmisillä on tapana heittää kolikoita onnea toivoessaan. Suosittu lähde kerääkin kolikoita päivittäin muutaman tuhannen euron edestä ja varat käytetään nykyään alueen ruokakauppojen toiminnan edistämiseen. Aukioista esimerkiksi Piazza Navona on keskellä historiallista centro storico -aluetta ja yksi Rooman suosituimmista alueista. Aukiolla olevat terassit, katusoittajat ja suihkulähteet tarjoavat vilkkaan paikan viettää iltaa.

Roomassa yksikään matkailija ei varmasti jää nälkäiseksi, sillä ravintoloita on runsaasti. Vaihtoehtoja on klassisen trattorian pizzoista, pastoista ja focaccioista Michelin-ravintoloiden tarjontaan. Kuumina kesäpäivinä kannattaa kokeilla myös herkullista, kotitekoista jäätelöä gelaterioista.

Rooma on eräs shoppailijoiden paratiiseista, erityisesti italialaiset vaatteet, uudet ja vanhat huonekalut ja taide ovat huippulaatua. Muotimaailman tunnetuimpien suunnittelijoiden luksusliikkeitä löytyy Piazza di Spagna -aukiolta, Via Borgognonalta ja Via Dei Condottilta. Vastapainona näille edullisia vaatteita, antiikkia ja rihkamaa tarjoaa sunnuntaisin Porta Portese, Trasteveressa. Tältä Rooman kuuluisimmalta kirpputorialueelta löytyy kahden katukilometrin verran liikkeitä ja kojuja.

Halvimmat äskettäin Jetcostista löydetyt lentohinnat Rooma

Budapest - Rooma Wizz Air 24€ Meno on 07 Elokuu sitten 12 päivää
Sofia - Rooma ryanair 27€ Meno on 06 Elokuu sitten 9 päivää
Malta - Rooma ryanair 57€ Meno-paluu 27 - 29 Joulukuu sitten 2 päivää

Käyttäjiemme viimeisimmät haut lennolle Rooma

Lentoliput Tunis - Rooma (FCO) Aegean Airlines 74€ Meno on 21 Heinäkuu Tänään 21:49
Lentoliput Tunis - Rooma Alitalia 283€ Meno-paluu 27 Heinäkuu - 03 Elokuu Tänään 18:42
Lentoliput Tunis - Rooma (CIA) Aegean Airlines 74€ Meno on 28 Heinäkuu Tänään 17:54
Lentoliput Istanbul (IST) - Rooma Ukraine International Airlines 166€ Meno-paluu 12 - 14 Syyskuu Tänään 13:28
Lentoliput Pariisi - Rooma ryanair 32€ Meno on 14 Lokakuu Tänään 11:47
Lentoliput Milano - Rooma meridiana 98€ Meno-paluu 26 Heinäkuu - 02 Elokuu Eilen
Lentoliput Ivalo - Rooma Finnair 296€ Meno on 25 Heinäkuu sitten 2 päivää
Lentoliput Sevilla - Rooma TAP Portugal 129€ Meno on 17 Elokuu sitten 5 päivää
Lentoliput Kajaani - Rooma Finnair 367€ Meno-paluu 21 - 28 Heinäkuu sitten 6 päivää
Lentoliput Dubrovnik - Rooma CZECH Airlines 112€ Meno on 05 Elokuu sitten 6 päivää

Kaikki tiet vievät Roomaan. Italian pääkaupunki onkin historiallinen kaupunki, joka perustettiin jo vuonna 753 eaa. Roomalaisen mytologian mukaan Rooman perustivat naarassuden kasvattamat veljekset, Romulus ja Remus. Yli 2,8 miljoonan asukkaan Roomalla on tarjottavanaan nähtävää ja koettavaa niin ensikertalaisille kuin Roomaan jo ennenkin tutustuneille. Roomankävijöihin kuuluu matkustajia ryhmä- ja perhematkailijoista työmatkalla kulkeviin. Halvat lennot Helsingistä Roomaan vievät matkaajan perille jopa alle kolmessa ja puolessa tunnissa. Monilla lentoyhtiöllä on tarjolla Rooman lentoja jopa useita kertoja päivässä. Tässä ikuisessa kaupungissa voi käydä esimerkiksi omatoimimatkalla, ihastella vanhaa arkkitehtuuria, rentoutua lukuisissa kylpylöissä tai käydä tutustumassa vaikka Cinecittàn elokuvastudioihin.

Suosituimmat lentoyhtiöt kohteeseen Rooma
Säätiedotus alueelle Rooma
 • Lauantai 20
  Min 21 °C
  Max 31 °C
 • Sunnuntai 21
  Min 21 °C
  Max 31 °C
 • Maanantai 22
  Min 22 °C
  Max 33 °C
 • Tiistai 23
  Min 24 °C
  Max 33 °C
 • Keskiviikko 24
  Min 23 °C
  Max 33 °C
Ilmasto Rooma
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  8 °C
  24.00
  6
 • Helmikuu
  8 °C
  20.00
  4
 • Maaliskuu
  11 °C
  19.00
  4
 • Huhtikuu
  13 °C
  27.00
  5
 • Toukokuu
  18 °C
  18.00
  4
 • Kesäkuu
  23 °C
  5.00
  2
 • Heinäkuu
  25 °C
  6.00
  2
 • Elokuu
  25 °C
  16.00
  2
 • Syyskuu
  21 °C
  25.00
  4
 • Lokakuu
  17 °C
  38.00
  5
 • Marraskuu
  12 °C
  49.00
  6
 • Joulukuu
  8 °C
  37.00
  6