Halvat Lennot Helsinki-Málaga

Lentolippu reitille Helsinki - Malaga

Malaga on kuuluisa hienoista ja lukuisista museoistaan. Yksi kuuluisimmista on Picasso-museo, onhan maailmakuulu taiteilija syntynyt Malagassa. Museo sijaitsee osoitteessa Palacio de Buenavista, San Augustin 8. Museo on kiinni maanantaisin, kuten lähes kaikki muutkin kaupungin museot. Autointoilijoita ilahduttaa taatusti kaupungin kuuluisa Museo Automovilístico, joka löytyy osoitteesta Avada Sor Teresa Prat 15. Malagan lasi- ja kristallimuseo sijaitsee historiallisessa keskustassa osoitteessa Calle Gaona 20. Se on saanut paljon kiitosta matkalaisten keskuudessa ja tunnustusta Malagan parhaana turistikohteena. Muista museoista kannattaa mainita muun muassa Nykytaiteen museo Centro di Arte Contemporaneo de Malaga, johon pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Tämän museon vetonaula taiteen lisäksi on sen miellyttävä kahvila. Andalusialaista taidetta löytyy puolestaan uudehkosta Carmen Thyssen -museosta. Lisäksi kannattaa tutustua vaikkapa Malagan musiikkimuseoon, nukkemuseoon, viinimuseoon ja merenkulkumuseoon. Museoista pitävän kannattaakin hankkia Malaga-kortti, jolla pääsee tutustumaan ilmaiseksi moneen nähtävyyteen. Lisäksi kortti oikeuttaa ilmaisiin matkoihin kaupungin julkisessa liikenteessä. Museoiden lisäksi kannattaa käydä katsomassa myös Alcazaban maurilaisen linnoituksen rauniot ja Malagan katedraali.

Halvat lennot Helsinki - Málaga

Herkullista ruokaa ja huippushoppailua

Ruokailuelämyksiä voi hankkia vaikkapa vanhan keskustan eli centro historicon alueelta. Siellä on hyvä valikoima eritasoisia ravintoloita, joissa kannattaa tietysti keskittyä espanjalaisiin herkkuihin. Varsinainen vanhakaupunki on myös täynnä ravintoloita, ja etsiminen kannattaa aloittaa Calle Granadalta, jota sanotaan Malagan vilkkaimmaksi ravintolakaduksi. Parasta paikkaa voi hakea piipahtamalla useisiin kohteisiin oluelle tai viinilasilliselle ja tapaksille. Myös perinteinen paella kannattaa testata Malagassa, samoin kuin ilmakuivattu kinkku. Rantaelämästä nauttivat voivat vaeltaa pitkin Paseo Maritimo de Pablo Ruiz Picasso -rantabulevardia ja etsiä sopivaa ruokapaikkaa. Rantabulevardin loppuosasta löytyy monia perinteisiä chinguitos-kalaravintoloita. Niissä tuore kala, usein sardiini, grillataan perinteisellä tavalla. Ranta-alueella kannattaakin keskittyä erityisesti kalaruokiin ja mereneläviin, keskustassa vaikkapa tapaksiin. Ravintolat Malagassa ovat suomalaisittain kohtuuhintaisia, ja erityisesti tapakset, paella ja tortilla ovat edullisia lomaruokia. Historiallinen keskusta sopii myös ostoselämyksiä etsiville. Parhaaksi shoppailualueeksi kehutaan Calle Marques de Larios -kävelykatua. Sieltä ja sen sivukaduilta löytyvät tunnetuimmat muotimerkit, kengät, laukut ja korut. Plaza de la Constitucion -aukion läheltä löytyy myös paljon erilaisia liikkeitä. Muotivaatteet ovat yleensä huomattavasti halvempia, kuin Suomessa. Muotivaatteiden ja nahkatuotteiden lisäksi Malagasta kannattaa ostaa erilaisia elintarvikkeita. Oliiviöljy on edullista samoin kuin oliivit, juustot, pähkinät, vihannekset ja paikalliset viinit. Edullisimmat ostospaikat ovat kauppahallit ja suuret valintamyymälät. Elintarvikkeet ja viinit ovat suomalaisittain erittäin edullisia. Ostoksilla liikkuvan on kuitenkin muistettava, että valtaosa liikkeistä on kiinni iltapäivisin siestan aikaan eli yleensä kello 14-16. Lisäksi suurin osa liikkeistä pitää ovensa suljettuna sunnuntaisin.

Lentokentältä helposti eri kohteisiin

Malagan lentokenttä sijaitse noin kahdeksan kilometriä kaupungin keskustasta ja se on yksi Espanjan liikennöidyimmistä lentokentistä, sillä kenttä palvelee suositulle aurinkorannalle saapuvia auringonpalvojia. Nopein ja helpoin tapa päästä kentältä kaupunkiin on käyttää paikallisjunaa. Junalla pääsee myös aurinkorannan lomakohteisiin, kuten Torremolinokseen ja Fuengirolaan. Junia kulkee lentokentältä Malagaan kahdenkymmenen minuutin välein ja matka kestää alle kymmenen minuuttia. Hinta vaihtelee 1,70 eurosta 2,60 euroon matkustusajankohdasta riippuen. Lentokentältä pääsee keskustaan myös bussilla, matka keskustaan kestää noin 25 minuuttia ja maksaa noin kaksi euroa. Junilla ja busseilla pääsee lentokentältä myös aurinkorannan lomakohteisiin. Taksi kentältä Malagan keskustaan maksaa halvimmillaan hieman alle 20 euroa, mutta hinnat vaihtelevat matkustusajankohdasta riippuen. Lentokentältä voi myös vuokrata auton. Itse Malagan kaupungissa julkisen liikenteen käyttäminen on sujuvaa ja myös varsin halpaa. Kymmenen matkan bussikortin saa reilulla kahdeksalla eurolla ja kuukauden voimassaoleva matkakortti maksaa alle 40 euroa. Malagan vanhan kaupungin alueella on tosin helpointa liikkua kävellen. Majoitusvaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan hienoista hotelleista tunnelmallisiin pieniin perhehotelleihin ja edullisiin hostelleihin.

Kesäkuukaudet ruuhkaisia ja kuumia

Sää on Malagassa miellyttävä ympäri vuoden ja lentolippu reitille Helsinki-Malaga on hyvä valinta milloin hyvänsä. Talvi- ja kevätkuukausina päivälämpötilat vaihtelevat viidestätoista asteesta noin kahteenkymmeneen asteeseen päiväaikaan ja elohopea ei laske yölläkään alle seitsemän asteen. Kesäkuukausina toukokuusta lokakuuhun matkailija saa yleensä nauttia 25-30 celsiusasteen lämmöstä ja pehmeänlämpimistä öistä. Matkaa miettivän on kuitenkin syytä muistaa, että Keski-Euroopan lomakuukausina aurinkorannan alue on täpötäynnä turisteja ja siis ajoittain erittäin ruuhkainen. Lisäksi hinnat ovat kesäkuusina huipussaan ja välillä on erittäin kuuma, joskus jopa 40 celsiusastetta. Halvat lennot Helsinki-Malaga löytyvätkin usein juuri syksyllä tai talvella, jolloin kelit ovat suomalaisittain yhä varsin miellyttävät. Alueella pärjää kohtalaisesti englannin kielellä, mutta peruskäsitteet kannattaa opetella espanjaksi

Halvimmat käyttäjiemme äskettäin löytämät hinnat:

Helsinki - Málaga Norwegian Air International 116€ Meno-paluu 06 - 10 Helmikuu sitten 4 päivää
Helsinki - Málaga Norwegian Air International 118€ Meno-paluu 13 - 27 Elokuu sitten 14 päivää
Helsinki - Málaga Norwegian Air International 119€ Meno-paluu 20 - 29 Elokuu sitten 9 päivää

Edelliset lentohaut<resések Helsinki - Málaga

Helsinki - Málaga Norwegian Air International 289€ Meno-paluu 27 Heinäkuu - 03 Elokuu Tänään 13:09
Helsinki - Málaga Norwegian Air International 172€ Meno-paluu 01 - 31 Lokakuu Tänään 10:46
Helsinki - Málaga Norwegian Air International 222€ Meno-paluu 31 Heinäkuu - 04 Elokuu Tänään 10:14
Helsinki - Málaga Norwegian Air International 164€ Meno-paluu 01 Lokakuu - 30 Marraskuu Tänään 09:55
Helsinki - Málaga Norwegian Air International 304€ Meno-paluu 26 Heinäkuu - 02 Elokuu Tänään 08:07

Malagaan matkaava voi yhdistää mukavasti kaupunkiloman ja rantaloman parhaat puolet. Espanjan maailmankuululla Aurinkorannalla sijaitseva kaupunki tarjoaa matkailijalle kulttuuria, hyvää ruokaa ja ostoselämyksiä. Samalla varsinaiset lomarannat ovat aivan nurkan takana. Halvat lennot Helsinki-Malaga löytyvät helposti sivuiltamme ja kaupunkiin lennetään ympäri vuoden. Lentolippu reitille Helsinki-Malaga maksaa halvimmillaan alle kaksisataa euroa omatoimimatkaajalle ja kaupunkiin tehdään myös ryhmämatkoja.

Säätiedotus alueelle Málaga
 • Lauantai 20
  Min 22 °C
  Max 34 °C
 • Sunnuntai 21
  Min 23 °C
  Max 35 °C
 • Maanantai 22
  Min 23 °C
  Max 34 °C
 • Tiistai 23
  Min 23 °C
  Max 34 °C
 • Keskiviikko 24
  Min 23 °C
  Max 33 °C
Ilmasto Málaga
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  12 °C
  61.00
  10
 • Helmikuu
  13 °C
  47.00
  8
 • Maaliskuu
  15 °C
  60.00
  7
 • Huhtikuu
  16 °C
  41.00
  8
 • Toukokuu
  19 °C
  22.00
  7
 • Kesäkuu
  23 °C
  6.00
  2
 • Heinäkuu
  25 °C
  0.00
  1
 • Elokuu
  26 °C
  1.00
  1
 • Syyskuu
  23 °C
  37.00
  5
 • Lokakuu
  19 °C
  57.00
  10
 • Marraskuu
  15 °C
  88.00
  9
 • Joulukuu
  13 °C
  100.00
  11