Halvat Lennot Helsinki-Madrid

Lentolippu reitille Helsinki - Madrid

Keskellä Espanjaa sijaitseva Madrid on hyvä matkustuskohde kaupunkilomaa kaipaavalle kulttuurin, urheilun, yöelämän tai edullisten ostosten ystävälle. Madrid on Euroopan Unionin kolmanneksi suurin kaupunki heti Lontoon ja Berliinin jälkeen. Turistien suosimassa miljoonakaupungissa on paljon koettavaa ja nähtävää; matkustuskohteena Madrid onkin hyvin monipuolinen. Historiallisista nähtävyyksistä kiinnostuneille jo esihistorialliselta ajalta asti asuttu Madrid tarjoaa runsaasti arkkitehtuurisia taidonnäytteitä usealta vuosisadalta.

Halvat lennot Helsinki - Madrid

Koe Madrid

Madrid on mitä parhain kaupunkilomakohde, josta löytyy monipuolisesti koettavaa ja nähtävää matkailijalle. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on El Palacio Real eli kuninkaanpalatsi. 1700-luvulla rakennettu palatsi on yksi Euroopan suurimpia ja vaikuttavimpia. Palatsi sijaitsee lähellä keskustaa aivan juna- ja metroasemien kupeessa. Palatsin vierestä löytyvät myös kaksi puutarhaa Jardines de Sabatini ja suurempi Campo del Moro sekä vilkas aukio Plaza de Oriente, jossa voi pysähtyä ihailemaan palatsin julkisivua tai kansainvälistä tunnelmaa henkivää kaupunkielämää. Madridin keskustasta löytyy useita muitakin upeita aukioita, joissa on mukava viettää aurinkoista päivää esimerkiksi terassilla istuen ja paikallisia herkkuja napostellen. Suosituimpia aukioita ovat kuninkaanpalatsin lähellä sijaitseva Plaza Mayor, Madridin pääaukioksi rististty Puerta del Sol sekä Plaza de España, jonka lähistöltä löytyy paljon muutakin nähtävää, kuten yöelämän keskittymä baareineen ja yökerhoineen sekä pääsymaksuton kulttuurikeskus ja nykytaiteen museo Conde Duque. Jalkapallon ystävän ehdoton pyhiinvaelluksen kohde on Santiago Bernabéu -stadion, joka toimii Real Madridin kotikenttänä. Stadion tarjoaa myös kierroksia sekä jalkapallomuseon, joihin voi tutustua pääsymaksua vastaan. Stadioniin voi kuitenkin olla vaikea päästä tutustumaan muutamaa päivää ennen otteluita.

Espanjalaisen ruuan sulatusuuni

Madrid on espanjalaisen ruokakulttuurin sulatusuuni, josta ei ole vaikeaa löytää tasokasta ateriaa. Eurooppalaiseen hintatasoon suhteutettuna ravintoloissa syöminen on kaupungissa yleisesti ottaen edullista. Ravintoloiden lisäksi ruokaa ja erityisesti tapaksia eli pientä purtavaa tarjoavat myös tapas-baarit ja baarit, joissa ruokailu saattaa tapahtua baaritiskin äärellä. Toisinaan tapaksia tarjotaan baareissa myös ilmaiseksi juomien kylkiäisenä. Hyviä ruokailupaikkoja löytyy tiheään ympäri kaupunkia, joten ravintolan löytämisen vaikeus johtuu ennen kaikkea vaihtoehtojen runsaudesta. Lounasaikaan lähes jokainen kaupungin ruokapaikka tarjoaa edullisen menu del dia -lounaan, joka sisältää usein tyypillisiä espanjalaisia ruokia. Lounasaika alkaa puolenpäivän jälkeen ja jatkuu vähintäänkin kolmeen, joskus jopa viiteen asti. Monet ravintolat täyttyvät lounastajista noin kello 14 aikaan. Päivällisaika alkaa varsin myöhään, usein vasta ilta-yhdeksän jälkeen. Lounaan ja päivällisen välissä syödään välipaloja kuten tapaksia. Perinteistä espanjalaista ruokaa ovat esimerkiksi kansallisruoka paella, erilaiset grillatut ja paistetut liharuuat, muhennokset kuten kikherneistä valmistettu cocido, ilmakuivattu kinkku, merenelävät sekä tortilla Española eli espanjalainen munakas. Madridissa on saatavilla myös paljon hyviä viinejä sekä perinteistä espanjalaista sangriaa.

Parhaat matkustusajat

Madridiin on helppo matkustaa ympäri vuoden, sillä päivän lämpötila kohoaa 10 celsiusasteeseen vuodenajasta riippumatta. Kaupungissa vallitsee välimeren mannerilmasto, joka tarkoittaa pitkiä, kuumia kesiä ja suhteellisen lyhyitä, mutta viileitä talvia. Talvella lämpötila voi laskea yöllä hieman pakkasen puolelle, mutta päivällä on yleensä leutoa, suomalaisen mittapuun mukaan jopa kohtalaisen lämmintä. Heinä- ja elokuussa Madridissa on kaikkein kuuminta ja lämpötila saattaa pysytellä 20 lämpöasteen yläpuolella jopa öisin. Paikalliset suuntaavatkin tähän aikaan vuodesta rannikolle ja monet kaupat ja ravintolat saattavat olla kiinni. Majapaikan ilmastoinnin taso kannattaa varmistaa ennen matkaa, jos matkustusaika sijoittuu kesän kuumimmille kuukausille. Säiden puolesta parhaat ajat matkustaa Madridiin ovat keväällä touko- ja kesäkuussa tai syksyllä syys- ja lokakuussa, jolloin on mahdollista välttää keskikesän paikoin jopa tukahduttava kuumuus sekä talven viileät sadesäät.

Liikkuminen Madridissa

Madridiin pääsee helposti lentämällä. Kaupungin kansainvälinen Barajasin lentoasema sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta. Lentokentältä on suora metroyhteys keskustaan. Matka-aika Nuevos Ministerios -asemalle on vain 12 minuuttia. Lentokentältä keskustaan pääsee lisäksi bussilla, myös yöaikaan kun metrot eivät kulje. Exprés Aeropuerto -bussi kulkee vuorokauden ympäri ja matka keskustaan kestää noin 40 minuuttia. Taksilla matkustettaessa ongelmana on laittomien taksien paljous. Taksi kannattaakin varata etukäteen, esimerkiksi internetistä. Taksimatka lentokentältä keskustaan maksaa tyypillisesti noin 20-25 euroa. Madridin sisällä on helppo liikkua niin kävellen kuin julkisillakin. Kaupungin keskusta-alue on varsin laaja ja julkiset liikennevälineet varsin edullisia, joten jalkojaan kannattaa säästää. Metroverkosto on tiheä ja yksittäinen lippu maksaa noin 1,5-2 euroa matkustusvyöhykkeistä riippuen. Paljon liikkuvan kannattaa harkita esimerkiksi edullisempaa sarjalippua. Madridissa voi liikkua myös busseilla, jotka kulkevat sinne minne metrolla ei pääse. Kaupungin laitamille ja muihin lähikaupunkeihin matkustus onnistuu paikallisjunilla.

Halvimmat käyttäjiemme äskettäin löytämät hinnat:

Helsinki - Madrid Lufthansa 120€ Meno-paluu 01 - 03 Helmikuu sitten 12 päivää
Helsinki - Madrid Lufthansa 127€ Meno-paluu 03 - 06 Joulukuu sitten 7 päivää
Helsinki - Madrid Lufthansa 130€ Meno-paluu 21 - 24 Helmikuu sitten 4 päivää

Edelliset lentohaut<resések Helsinki - Madrid

Helsinki - Madrid Ukraine International Airlines 287€ Meno-paluu 25 Heinäkuu - 01 Elokuu Eilen
Helsinki - Madrid Ukraine International Airlines 155€ Meno-paluu 04 - 08 Lokakuu Eilen
Helsinki - Madrid Norwegian Air International 200€ Meno-paluu 05 - 09 Syyskuu Eilen
Helsinki - Madrid Norwegian Air International 205€ Meno-paluu 06 - 08 Syyskuu Eilen
Helsinki - Madrid KLM 185€ Meno-paluu 06 - 09 Syyskuu Eilen

Espanjan pääkaupunkiin Madridiin matkustat edullisesti vuodenajasta riippumatta. Hyvät lentoyhteydet mahdollistavat joustavan tavan matkustaa juuri silloin kun sinä haluat. Katso halvat lennot Helsinki - Madrid -reitille ja lähde kaupunkilomalle Espanjaan. Hyödynnä parhaat tarjoukset ja äkkilähdöt varaamalla lentolippu reitille Helsinki - Madrid.

Säätiedotus alueelle Madrid
 • Perjantai 19
  Min 24 °C
  Max 38 °C
 • Lauantai 20
  Min 25 °C
  Max 40 °C
 • Sunnuntai 21
  Min 25 °C
  Max 39 °C
 • Maanantai 22
  Min 24 °C
  Max 38 °C
 • Tiistai 23
  Min 25 °C
  Max 38 °C
Ilmasto Madrid
 • Kylmä
   
   
   
   
  Kuuma
 •  
  Sade (mm)
  Sadepäivät (d)
 • Tammikuu
  6 °C
  36.00
  10
 • Helmikuu
  8 °C
  26.00
  7
 • Maaliskuu
  11 °C
  28.00
  9
 • Huhtikuu
  12 °C
  38.00
  11
 • Toukokuu
  17 °C
  51.00
  12
 • Kesäkuu
  22 °C
  15.00
  5
 • Heinäkuu
  25 °C
  10.00
  3
 • Elokuu
  25 °C
  8.00
  4
 • Syyskuu
  21 °C
  25.00
  7
 • Lokakuu
  15 °C
  64.00
  12
 • Marraskuu
  9 °C
  57.00
  10
 • Joulukuu
  7 °C
  50.00
  12